Muusikot

Eero TurkkaEero Turkka
Eero Turkka aloitti huuliharpunsoiton pienenä poikana innostuttuaan bluesista. Hän päätyi opiskelemaan Sibelius-Akatemiaan kansanmusiikin osastolle, mistä hän valmistui 2006. Huuliharppujen lisäksi Turkka soittaa lukuisia muita soittimia sekä laulaa. Svängin ohella Turkka vaikuttaa mm. yhtyeissä Turkka&Paalanen, Äijä, Trepaanit sekä Cedip Tur.

Eero GrundströmEero Grundström
Yhteemme toinen Eero – Eero Grundström on Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolta 2008 valmistunut monitaitoinen muusikko, säveltäjä ja opettaja. Grundström on ehtinyt toimia monenlaisen musiikin alalla; kansanmusiikin lisäksi hän on tehnyt musiikkia tanssiteatteriin ja sirkusesityksiin, vapaata improvisaatiota, soittanut rockbändeissä ja vieraillut jazzin ja taidemusiikin parissa. Huuliharpun lisäksi Grundström soittaa mm. harmonia ja muita kosketinsoittimia. Muita yhtyeitä mm. Spontaani Vire, Iso karhu ja Von & Af, Vilda Rosor, Sähköpaimen, Crosscountry 50km, Juuri & Juuri ym.

Pasi LeinoPasi Leino
Pasi Leino on Svängin virkaiältään vanhin huuliharpunsoittaja. Leino toimi pitkään bassohuuliharpistina Suomen tunnetuimmassa huuliharppuorkesterissa, Raimo Sirkiän huuliharppuyhtyeessä.

Sirkiän huuliharppuyhtye esiintyi aktiivisesti uudella kokoonpanolla triona ja kvartettina lähes 10 vuoden ajan 1980- ja -90-luvulla. Yhtye mm. voitti huuliharppuyhtyiden Euroopan mestaruuden kvartettisarjassa Saksassa Trossingenissa pidetyissä kilpailuissa vuonna 1994.

Jouko KyhäläJouko Kyhälä
Kyhälä valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolta vuonna 1999 ja Taiteiden tohtoriksi huhtikuussa 2007 aiheenaan ’huuliharpun taipuisat kasvot’. Kyhälä on monialainen muusikko, joka on työskennellyt kansanmuusikkona, jazz-muusikkona, pop-yhtyeissä, vapaan improvisaation parissa, nykytanssin parissa, säveltäjänä, teatterimuusikkona ja filmimusiikin tekijänä. Kyhälän soittoa voi kuulla yli 20 cd:llä. Kyhälän muita yhtyeitä tällä hetkellä ovat mm. Markku Lepistö & co ja Pekka Lehti & Outo voima, Sysihai ym.

Vastaa