top of page

SVÄNG-yhtye on asettanut uudet standardit huuliharppumusiikille sekä ohjelmistollaan että omintakeisella instrumenttien käytöllään. 20 vuoden kansainvälinen ura on ihastuttanut sekäyleisön että huuliharpun ammattilaiset ympäri maailman. Yhtyeen omat sävellykset vakuuttavat taiturillisuudellaan ja viihdyttävyydellään, ja repertuaarillaan Sväng on osoittanut, että tämän ulkoisesti vaatimattoman instrumentin mahdollisuudet ovat rajattomat.

Sväng on julkaissut uransa aikana useita albumia omaa musiikkia, sekä klassista musiikkia sisältävät ”Sväng plays Chopin” ja ”Sväng plays Sibelius”. Yhtyeen seitsemäs albumi ”Hauptbahnhof” ilmestyi maaliskuussa 2017, Sväng Plays Tango vuonna 2018, sekä viimeisin ”In Trad we Trust” vuoden 2020 lopulla. Viimeisimmät levyt on julkaissut saksalainen Galileo Music Communication.

SVÄNG kutsuu kuulijansa hämmentävälle äänimatkalle: tätä rajat ylittävää, elämänvoimaista nelikkoa onkin kutsuttu ”huuliharpun Kronos-kvartetiksi, jolla on syvä intohimo musiikkiin ja jokaon viihdyttävä lahja yleisölleen”. (Songlines Magazine 6/11)

 

 

 

Vaikka yhtyeen jäsenistä kolme on valmistunut Sibelius-Akatemiasta, Sväng on kaikkea muuta kuin akateeminen yhtye. Yhtyeen musiikissa kytkeytyy saumattomasti yhteen taiteellisesti kunnianhimoinen musiikki ja äkkiväärä kaurismäkeläinen huumori.

Kotimaansa lisäksi SVÄNG on konsertoinut mm. Ranskassa, Britanniassa, Saksassa, Japanissa,Kiinassa, Itävallassa ja Italiassa, Turkissa, yhteensä 27 maassa. Sen lisäksi yhtye villitsi miljoonayleisöä TV:n välityksellä Jools Hollandin legendaarisessa uuden vuoden show’ssa BBC:llä 31.12.2008

bottom of page